sobota 11. prosince 2010

Falešný hřích v ulicích

Proti gustu žádný dišputát. Pokud si chcete narvat ponožky do sandálů nebo si vytáhnout šňůrky od kalhotek až pod lopatky, abyste se pochlubily, máte na to právo. Je to hnusné, ale dělejte si co chcete. Módní blbost se ale občas vylije z břehů a já se pak topím v pocitech opovržení. To mě zalije pokaždé, když potkám někoho ověšeného falešnou vuittonkou. Jediné, co Češky maličko ospravedlňuje, že obchod s lacinými kopiemi bují všude po celém světě. Pokud si dobře vzpomínám, falešného Fendiho si v jednom díle Sexu ve městě pořídila i Samantha. 
Podle International Herald Tribune jsou falešné kabelky jednou z nejdůležitějších součástí obchodu s padělaným zbožím, který si ročně přijde na 500 miliard amerických dolarů. Jenom New York ročně přichází o miliardu dolarů na ušlém zisku. Eso na falešném trhu je - naprosto překvapivě - Čína. Nejkvalitnější zmetky ale údajně produkuje Jižní Korea.
Myslím, že dámy honosící se umělohmotnými pytli s potiskem LV ale původ svého zboží znají velmi dobře. Na internetu existuje spousta návodů, jak poznat pravou kabelku od té falešné, kdybyste si přece jenom nebyly jisté. Nejsem si jistá, jestli rozumím argumentům pro tenhle kauf. Pokud nosíte ošoupané tenisky s vlastnoručně nažehleným kolečkem All Star a vaše džínová bunda je vintage památka na sledování první série Beverly Hills 902 10, jen těžko někdo uvěří, že máte pravou birkinku. Na druhou stranu i kopírovaný design často obsahuje původní skvělý nápad - a za dvě kila?! 
Přesto je tisíckrát lepší koupit si dobře zpracovanou no name kabelku, než čínskými dětmi ušitou chanelku se zapínáním, které upadne na požádání. A nebo si radši kupte pravý Chanel ušitý jejich čínskými rodiči! Každopádně pokud si nedáte říct a chcete nutit ty malé ručičky, aby makaly na vaší tašce, inspirujte se alespoň celebritami, které taky občas dají přednost falešné láce. I když v případě téhle fotky Amy Winehouse se mi honí hlavou jenom věta Nažer se!

Žádné komentáře:

Okomentovat

A teď se vytáhněte vy!